TW
0

El dia a dia ens porta dotzenes d'encontres, uns més constants, d'altres més fidels, les circumstàncies decideixen. En els restants, els esporàdics, cada vegada és més freqüent trobar-nos conductes de menyspreu, difamacions, petites exclusions o aïllaments. Els temps de crisis generen mal humor, moments cada cop més frustrants i propensos a reaccionar amb ràbia cap als demés. La climatologia d'incertesa permanent i un augment de les preocupacions derivades de la insolvència fomenten constantment l'hàbit de disparar o de passejar-se amb el misto apunt d'encendre, accions que ens situen a mercè de les circumstàncies.

En el món de les gestions, la irritabilitat va en augment. Tot i que no hi ha una regla, la nau resta al so dels vents. Cas pràctic: es rep una comunicació d'una Conselleria -correu certificat amb acusament de rebuda- que indica que per aconseguir resposta de l'expedient administratiu iniciat l'agost de 2012 –primer- s'ha d'abonar la taxa de resolució, 4,31 €. De correus al banc i del banc (només pagaments els matins) a l'oficina nomenada a l'escrit per entregar el justificant d'ingrés. Després d'una hora de cua, sacrifici només matiner que has de derivar en familiars o amics, expliquen que la persona que portava aquests expedients ja no hi treballa, que no se li ha renovat el contracte per les retallades i que es posi en contacte amb la seu de Mallorca. Es clar que si haguessin escrit el contingut de la resolució en la carta inicial, s'haurien perdut els 4,31 euros.
Mentrestant, la quarta trobada del Fòrum Institucional de Qualitat de les Illes Balears es va clausurar després de dos dies d'intensa activitat i més de 300 assistents a les jornades, sota el lema "dissenyant el futur". En breu ens oferiran un decret de Simplificació Documental, noves normes que ens facilitaran al màxim els tràmits als ciutadans i que canviaran l'Administració pública.

Davant les petites traves, no hi ha res com passejar somriures, desenvolupar noves idees i prendre iniciatives en tots els àmbits. En definitiva, no deixar-nos endur pels qui promocionen el mal humor, ni endinsar-nos-hi, donat que per açò –encara- no hem de pagar cap taxa.