TW
0

No pensava que les coses arribessin fins aquí. Avui és el dia en el que molts professors tornen a les aules, però hi haurà tres persones que no hi seran. Són els tres directors dels instituts de Secundària de Maó, a qui la Conselleria d'Educació no només ha cessat en les seves funcions, sinó que també els ha prohibit fer la seva feina com a docents. Els ho confesso obertament, no esperava que la consellera ni la Conselleria arribessin fins aquests extrems.

Recordo l'entrevista que vaig fer a Juana Maria Camps quan la van nomenar consellera. Em va parlar de diàleg i d'escoltar. Ara penso que aquelles eren unes paraules buides de contingut, protocols a seguir quan algú és escollit per ocupar un càrrec polític. Queda bé dir que escoltaràs i que estàs oberta al diàleg, però resulta que amb els fets ha demostrat una cosa ben diferent.

Evidentment que el PP va guanyar les eleccions, i ho va fer amb un programa electoral concret. Ara bé, açò no implica un xec en blanc per fer i, sobretot, desfer com vulguin. Fomentar l'anglès és un objectiu lloable, compartit per tota la comunitat educativa. Les formes, però, no són les correctes. No ho dic jo, un simple observador i pare. Ho diuen els professors, els directors, els consells escolars, els alumnes... Quan la política imposa els seus criteris per damunt dels experts en la matèria, mala cosa. Imaginin vostès que tots els enginyers diguin que no es pot fer un túnel a una muntanya perquè aquesta caurà, però com que el polític en qüestió diu que ha guanyat les eleccions dient que faria aquest túnel, tira endavant. No hi ha masssa diferència amb el TIL.

Avui faltaran tres persones a les aules menorquines. Crec modestament que la postura orgullosa i intransigent del Govern balear hauria de canviar. Pel bé de l'educació.