TW

El Museu de Menorca estarà tancat durant un any, és a dir 365 dies sense poder accedir al principal fons de la nostra història. És el temps que es necessita per instal·lar l'aire condicionat, un sistema de climatització que permeti conservar les peces en bones condicions i que els visitants s'hi trobin més còmodes. Una millora pendent i de gran importància. S'aprofitarà també per resoldre mancances que pateix l'edifici. Així, es tanca la principal col·lecció de la prehistòria menorquina, de l'època talaiòtica, que tots esperam que sigui declarada per la Unesco Patrimoni de la Humanitat l'any 2016. Durant el darrer any de tramitació del projecte, el museu romandrà tancat.

Si vénen els tècnics de la Unesco a veure el que ha de ser patrimoni mundial, el museu estarà tancat. I si hi ha menorquins que volen descobrir el que ha sortit de les excavacions d'alguns dels principals jaciments, del mil·lenar que hi ha escampats per l'Illa, no ho podran fer perquè el museu estarà tancat. Insistirem que és imprescindible la implicació dels menorquins en el projecte de la Menorca Talaiòtica, però la principal exposició d'aquesta època no es podrà visitar.

Noticias relacionadas

Què passaria si l'Hospital Mateu Orfila hagués de tancar durant un any per obres? O tots els instituts de l'Illa? O tots els camps de futbol haguessin de renovar l'herba artificial alhora durant un any? O tanquessin tots els supermercats durant 365 dies?

Per què la cultura és tan poc important i ningú se n'alça una cella perquè es tanqui el primer museu de Menorca?
Puc entendre que tancar facilita les obres i que la millora permetrà que després s'obri una nova etapa del Museu. Però si ens volem creure que una Menorca Talaiòtica és una qüestió de sensibilitat cap a la nostra cultura i patrimoni, s'havia d'haver trobat una solució alternativa per mantenir oberta una part de la col·lecció. Al final ens haurem de conformar amb allò de què Menorca és un museu a l'aire lliure, a ple sol, sense aire condicionat.