TW

Tampoc ja no interessa parlar de dreta o esquerra, sinó de polítiques noves i velles, de polítics joves i vells. Per més que alguns joves proposin polítiques del segle dinou. I per més que darrera paraules blanques amaguin els colors polítics que naturalment continuen tenint.

Es perden en grans xifres i grans promeses que a la gent li sonen a música. I potser diven coses molt importants, però sense concretar mai res. Perquè a la televisió interessen les grans paraules i qualque insult cridaner, embolicats amb un somriure permanent, no sigui cosa que es descompongui el maquillatge.

De fet, ja no fa falta ni que els partits s'esforcin per construir un projecte sòlid i fer-lo arribar a la gent. Els polítics es poden fabricar amb programes televisius, com aquells cantants que apareixien del no res per l'interès d'una discogràfica. I que lluïen molt fins que la discogràfica decidia baratar-los per uns altres.

Noticias relacionadas

I noltros sempre absents. La diversificació de l'economia de les Illes, no és un tema d'Estat. El finançament de les Balears, no és un tema d'Estat. El transport de les Balears, no és un tema d'Estat. La protecció de les cultures i les llengües que no siguin el castellà, no és un tema d'Estat. Són temes menors que s'embarden a les autonomies amb la tranquil·litat que no els podran resoldre, precisament perquè no tenen els recursos de l'Estat.

No hi fa res que els partits estatals tenguin polítiques territorials. Tanmateix, en els debats de la televisió no se'n parla. Vam si encara faria decantar els vots cap on no toca! I tampoc no es parla dels partits que no es presenten a tot l'Estat. Com més pocs vots tenguin, millor per al model centralista i televisiu. Els candidats són els que les televisions volen mostrar i cap més. Com el cas dels catalans, de qui en aquestes eleccions tothom s'atreveix a rallar mentre a ells no els deixen ni treure el nas en els debats. A no ser que primer reneguin de tenir idees pròpies.

Així idò, si volem treure qualque profit, es qüestió d'apagar la tele i continuar cavant. I votar amb el cap.