TW

De tothom és sabut que «Es Diari» té molts col.laboradors i col.laboradores (més dels primers) que donen varietat temàtica i ideològica a les pàgines de l'únic mitjà editat en paper de què disposa aquesta illa nostra. Persones que fa molts anys que hi escriuen de manera regular i continuada, d'altres que fa més poc que han entrat a formar-ne part. Hom hi escriu des de la seva perspectiva i pensament, però també des de la opinió individual, i no pas sectària. El sentit comú (que hauria de vertebrar el nostre actuar) ens empeny a escriure des de la llibertat, però també des de la ètica; ens empeny a fer un ús de l'espai d'opinió, no pas un abús.

Noticias relacionadas

Com a col.laboradora habitual, a les pàgines de cultura i també a les d'opinió, m'he guardat sempre de «mesclar ous amb caragols» i distingir entre allò que dic com a individu i allò que dic com a membre d'un col.lectiu. I cada tipologia d'opinió té un espai adequat per ser expressada.

El problema ve quan no apliquem el sentit comú i decidim fer un abús interessat i sectari de l'espai d'opinió que se'ns ha confiat, tot aprofitant una plataforma mediàtica amb uns interessos determinats. Llavors, caiem en la manca de credibilitat, en la manipulació de l'opinió pública, en el desprestigi (indirecte però inevitable) del mitjà en el qual ens hem involucrat. I el perquè de tot plegat se'n va en orris. Seny, senyors, que cervell en venen!