TW

D’ençà d’ahir s’aerolínia noruega Norwegian ha recuperat sa plena normalitat en es seus vols nacionals i internacionals. Ja no és obligatori dur mascareta dins es seus avions. Una mesura que és lògica si tenim en compte que ets avions estan constantment renovant s’aire de s’interior i que ja ningú en ralla des virus ni de s’epidèmia. Ara tot és guerra, lo dolent que és en Putin i lo bons que són en Zelenski —ultranacionalista ucranià arribat as poder després des cop d’estat Euromaidán de 2014–, sa Unió Europea i la OTAN que està protagonitzant guerres i bombardetjos per tot el món. Però com que no surten per sa televisió, no mos preocupa ni en rallam.

Norwegian s’avança així a sa majoria d’aeroports internacionals que encara mantenen absurdes i acientífiques mesures polítiques de control i distanciament social. Però lo més trist per jo és veure com anam recuperant sa normalitat robada per ets estats i ses èlits globalistes mentres hem oblidat per complet es fillets, grans víctimes de sa psicosi covidiana. Com apunta Jano García: «Quizás al no tener potestad para votar y por lo tanto no pueden mercadear con su voluntad, al poder político le trae sin cuidado su bienestar».

As cap de més de dos anys de restriccions de llibertats i sanitàries exagerades damunt sa gent jove, sa Fundación ANAR exposa que es casos de depressió, autolesions i conductes suïcides s’han triplicat es darrers dos anys. És realment necessari? Ses xifres des Ministeri de Sanitat i de s’Institut Carlos III revelen que a Espanya no s’ha mort cap fillet sa per Covid-19 i una immunitat de grup més que consolidada. Víctimes de sa Covid? No, víctimes oblidades de sa psicosi covidiana.

Una societat que obliga es fillets a dur mascareta cada dia a escola mentres bars i discoteques van plens de gent (com Déu mana) se mereix lo pitjor. Com a professor me fa vergonya aliena arribar es dematí a s’escola i veure ets al·lots enmorralats quan es polítics se reuneixen a actes multitudinaris sense mascareta i ets adults feim vida normal, consumim i trescam per interiors respirant, beguent i menjant lliurement. Insistesc, com havia estat sempre i com ha de ser. Però lo que no té ni cap ni peus és fer vida normal de divendres a diumenge i es dilluns a les set des dematí encolomar es morral an es nostros fillets sense qüestionar-mos es mal que açò els hi causa.

Qui vulgui dur mascareta a tota hora i per tot que ho faci, com si es vol precintar sa boca, però que no imposi an es fillets sa seua paranoia ni els hi negui es dret a respirar, a ser feliços i a viure sa seua joventut amb seny i llibertat.