Treballadores. Magda Vidal, Anna Ametller, Conchi Sintes i Mar Sans - A.A.

TW
0

Autofitxa
Em dic Anna Ametller Garcia, tenc 36 anys i sóc d'Alaior. La meva parella és diu Rafel, i tenim dos fills, Iris i Quim. Sóc educadora social i pedagoga, i treballo com a directora del Centre de Dia des Castell, que està gestionat per l'empresa Serveis Socials Balears, i que demà celebra el seu cinquè aniversari. Entre els meus hobbies hi ha fer esport, la dansa, llegir i anar d'excursió amb la família, tot i que no tenc gaire temps.

Divendres es compleix el cinquè aniversari de la posada en funcionament del Centre de Dia des Castell. Com es celebrarà?
Hem preparat diferents coses. Hi haurà un dinar especial amb totes les usuàries, i per al que comptarem amb la companyia del batle i de la regidora de Serveis Socials des Castell. Després es mantindrà l'estona de descans, i a les cinc comença un programa d'activitats, amb un contacontes, perquè aquestes àvies i besàvies puguin passar una estona amb els seus néts i besnéts. Després, a les 18.30 hores tindrem una actuació musical del Club de Jubilats des Castell, i a les 19.30 hores vindrà el grup Arrels de Menorca que també faran una actuació. És una festa oberta a tothom, hi està convidat tot el poble des Castell.

Com ha evolucionat el Centre de Dia aquests cinc anys?
L'evolució ha estat molt bona i molt positiva. Vam obrir el mes de maig de 2008 amb cinc o sis usuàries, i ara en tenim tretze. Tot són dones. És un centre de quinze places.

Com és el servei que s'ofereix?
El Centre de Dia és un servei que s'ofereix a les famílies de dilluns a divendres. Obrim de les 8.30 del matí fins les 6 del capvespre. Les usuàries poden venir quan volen, no és obligatori venir ni tot el dia ni tots els dies de la setmana. Tenim diferents modalitats de servei, de dia complet, de mig dia, amb dinar, o sense. Les que vénen tot el dia fan activitats el matí, sempre dirigides a mantenir la seva autonomia i prevenir les situacions de dependència, sempre tenint en compte les característiques individuals de cadascuna. Després hi ha l'estona del dinar i de descans, i el capvespre també es fan tallers, fins a les 18 o les 18.30 hores, que vénen els familiars a cercar-les.

Durant aquests anys ha crescut el nombre de treballadors?
Les ràtios estan definides per llei. Vam començar el 2008 amb la totalitat del personal que s'exigia a un centre de quinze places, i mantenim aquest personal. En total, l'equip està format per tres auxiliars titulades en atenció sociosanitària en institucions, una infermera, una treballadora social, i les hores de gerència i de direcció.

Què és el més important en un centre de dia?
El més important de tot és el benestar de les usuàries. Oferir qualitat de servei perquè estiguin ben ateses i s'hi trobin bé. El centre està pensat en torn a la persona i a les seves necessitats.

La seva és una feina especial.
Per noltros és un gust fer aquesta feina, estem encantades de fer feina amb la gent gran des Castell, que és el que realment ens agrada. El nostre lema és "Som persones, treballem per a tu". Treballar amb persones grans és molt gratificant, enriquidor i et fa créixer com a persona.