TW
6

La pluja que ha fet acte de presència damunt Menorca durant tota la jornada ha acabay sent el motiu per a la suspensió de la majoria de processons d'aquest Diumenge de Rams. Només a Maó, la Confraria del Via Crucis ha sortit al carrer, això sÍ, amb un recorregut reduït pels carrers més pròxims a la parròquia de Sant Francesc.

Al capvespre estaven previstes cinc processons, a Ciutadella, es Mercadal, es Migjorn Gran, Ferreries i Maó. I totes elles s'han vist afectades per la meteorologia.

A dins de les parròquies s'han celebrat els Via Crucis, com per exemple a Ferreries, on s'han fet a l'església de Sant Bartomeu; o as Mercadal, on la Banda de Música hga interpretat unes composicions abans que els portadors instal·lessin en les seves capelles els passos del Natzarè i de la Dolorosa.

També as Migjorn s'han alterat els plans i, després del cant de la Sentència a l'interior de la parròquia de Sant Cristòfol, s'ha hagut d'anul·lar la desfilada exterior.

A Ciutadella la situació no ha estat diferent, i finalment s'ha suspès la processó que havia de transcórrer pels carrers del centre antic, amb sortida i arribada a Sant Francesc. El Via Crucis s'ha fet dins l'església.

Noticias relacionadas

A la parròquia maonesa de Sant Francesc hi estaven convocades totes les confraries de la ciutat, però finalment no hi han assistit per la pluja.

A dins de l'església, el rector de la parròquia, Llorenç Sales, i Joan Tutzó, han oficiat el Via Crucis, comptant amb la presència de representants de les confraries de La Sang, el Sant Sepulcre, Sant Pere i La Soledad. Després, la confraria amfitriona, del Via Crucis,ha deciditr fer un breu recorregut pels carrers Fred, Sant Antoni i Isabel II, amb un únic pas, el de Jesús Natzarè.

Benediccions de palmes i rams

El Diumenge de Rams ha comemçat el matí amb les tradicionals benediccions dels rams i les palmes, a totes les parròquies de Menorca.

A Ciutadella, la celebració s'ha fey a la parròquia de Sant Francesc, presidida el bisbe de Menorca, Francesc Conesa, rememorant l'entrada de Jesús a la ciutat santa de Jerusalem, abans del seu Calvari i l'eterna resurrecció.