TW
0

Per tots és sabut que quan IB3 fa els seus desembarcs a Menorca per fer retransmissions, ho fa de la mà d'empreses subcontractades que venen de fora. Sant Joan no ha estat l'excepció. En aquest cas, l'encarregada d'apropar el Caragol des Born i els Jocs des Pla a través del senyal de la televisió autonòmica ha estat una productora mallorquina, la mateixa que va retransmetre el Jaleo de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de l'any passat.

En aquesta ocasió, he tingut l'oportunitat de veure els Jocs des Pla per televisió i he pogut comprovar, una vegada més, la falta de coneixements sobre Sant Joan per part dels professionals que s'encarreguen de mostrar les festes als teleespectadors. Ho demostren les errades constants en l'elecció de 'planos', canvis de càmera inapropiats o seleccions de 'tomes' poc interessants en moments en què el centre d'atenció era a un altre lloc. Un exemple, un gran 'plano' general des de la grua mentre un cavaller estava a punt d'endur-se l'anella sense que ens mostressin si el genet tenia o no sort.

També em sorprèn la insistència en dur a periodistes de fora, uns professionals que, sovint, no saben gaire de Sant Joan i que no poden aportar gairebé res. A Menorca, IB3 té bons professionals que millorarien els comentaris, per què no ho fan ells? Sé bé que treballar durant festes és fotut, però pitjor és fer retransmissions que cada any acaben sent comentades al carrer per les seves pífies.