TW

Amb el reconeixement del Jardí de Ses Bruixes Boutique Hotel a Fitur com a millor hotel de Balears en la categoria de menys de 50 habitacions, es posa de manifest l'excel·lència per la qualitat i la diferenciació amb l'objectiu de crear espais únics a Menorca.

Noticias relacionadas

No és fàcil haver-ho aconseguit en tant poc temps i estic segur que a la llarga, en tindrem més d'establiments d'interior guardonats com els millors allotjaments a nivell nacional. La proliferació d'aquest tipus d'hotels està dibuixant un nou paisatge a la nostra illa, especialment a Maó i Ciutadella on el nombre de projectes es compta per desenes. Com a client potencial és una excel·lent notícia però el primer que un pot imaginar és com sobreviuran oberts els 365 dies de l'any, si cada dia el pastís a repartir és més petit. No crec que això s'hagi escapat a tots aquests nous promotors. El que veig és que només amb la diferenciació no n'hi haurà prou i està clar que entrar en una guerra preus, tampoc els ajudarà a mantenir-se amb la persiana oberta.

Mentre no s'hagi solucionat el tema dels vols i davant la falta de parroquians, el més sensat ha de ser apostar per canviar el xip dels individualismes i apostar per muntar un clúster boutique entre tots ells que als ajudi a cooperar competint. Trobar-se, compartir informació, establir processos més eficients pels costos o endegar campanyes conjuntes per atreure clientela són algunes de les coses que poden fer plegats. Aquest és el repte que tenen tots ells si no volen morir d'èxit i la sort és que ens trobem a l'inici d'aquesta interessant revolució hotelera.