TW

Hi ha un debat obert sobre com va aquesta temporada turística, entre els optimistes i els pessimistes. Les dades sembla que no aconsegueixen convèncer ni a uns ni als altres. No només hi juguen les anàlisis econòmiques sinó també les motivacions polítiques. Alguns voldrien una consellera de Turisme amb un altre «perfil», més favorable o implicada amb l'activitat. També és evident, encara que sigui una evidència dir-ho, que la incidència d'una consellera més o menys implicada afecta molt poc al resultat de la temporada turística. Per altra banda, altres consellers més professionalitzats, com Lázaro Criado, tampoc va triomfar. Tal vegada és fins i tot lògic que els empresaris i els polítics mai estiguin d'acord, el que no vol dir que no hagin de col·laborar. Com mai han d'estar d'acord els periodistes amb els polítics, especialment amb els que comanden, però tampoc amb els de l'oposició.

Però totes aquestes coses formen part del debat general. Tendim sempre als grans debats i a vegades ens oblidem de les coses petites. Volem posar una estora nova a la casa comuna quan encara no hem garnat el jardí. Un exemple clar és la gran quantitat de plàstics que hi ha per tot arreu, a les voreres de les carreteres, a punts del Camí de Cavalls, entre l'arena de les platges i a la vorera i enmig de la mar. Jo aquest estiu he trobat més trossos petits de plàstics que no borps, i açò que n'hi ha molts.

Noticias relacionadas

S'han mostrat dades sobre la poca eficàcia de les barques de neteja del litoral. Qualsevol persona pot veure que hi ha massa brutor en aquesta Reserva de Biosfera, però no s'ha vist cap acció empresarial per exigir una millor actuació de l'administració turística, ni dels polítics per dur endavant una acció decidida. Només actua la societat civil.

Sempre he pensat que és més important que el turista que ve se'n vagi molt content que no plorar pel turista que no ve. Hem de pensar més en la qualitat de la Menorca que venem. És un bon producte que cuidam massa poc.