TW
0

El Departament de Cultura i Educació del Consell edita cada trimestre la revista de cultura «Àmbit».

El setembre de 2011, després de 24 números, la publicació, que fins llavors s'havia editat en paper, va iniciar l'actual etapa en format digital. La llavors consellera Nieves Baíllo explicà els tres motius que van aconsellar aquesta decisió: adaptar-se a les noves tecnologies, estalvi econòmic i respecte al medi ambient. Així, «Àmbit», a partir del número 25, és a l'abast de tots des de la web del Consell de Menorca.

El departament que dirigeix ara el conseller Miquel À. Maria ha enllestit la revista número 62 que ens aporta, entre altres continguts, reportatges sobre la toponímia de Menorca i la fràgil trascedència dels noms de lloc; una entrevista amb Cipriano Marín, nou supervisor del projecte Menorca Talaiòtica; la donació del Fons Làdico, gràcies a la generositat de la família Sintas Ponte, que permet ampliar el coneixement de la Menorca dels segles XVIII i XIX; el passat andalusí a Torre d'en Galmés; i l'ofici d'arader a l'Illa.

A les darreres dècades es van editar altres revistes culturals a Menorca, com «Es Rebost», una publicació trimestral de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella, coordinada per Joan Mascaró Mascaró; la «Revista de Menorca cultural trimestral Cap de Ponent», que formava part de les iniciatives d'aquest setmanari de Ciutadella; i «Publicacions des Born», fruit de la feina i l'impuls de la Secció d'Estudis del Cercle Artístic de Ciutadella. Totes aquestes publicacions han desaparescut. Roman només aquest extraordinari pou de saviesa i recull d'articles i treballs sobre la cultura illenca que és la centenària «Revista de Menorca», en edició conjunta de l'Ateneu de Maó i l'Institut Menorquí d'Estudis. Avui és l'administració pública -el Departament de Cultura del Consel- i exclussivament en format digital qui assumeix l'edició d'una revista cultural a Menorca: «Àmbit».